25 Jaar Christian Chocolaterie Patisserie - Christian Chocolaterie en Patisserie Skip to main content

25 Jaar Christian Chocolaterie Patisserie

Als gepassioneerde vakman begon ik aan de uitdaging van mijn leven; de start van Christian Chocolaterie Patisserie. In de verbouwde garage als productie locatie begonnen we op 1 oktober met onze winkel in de Galerij te Oss. Samen met de eerste winkeldames Fien, Dorien en Berdien zijn we van start gegaan.

In de eerst jaren verrichte Christian de productie alleen met hand en span diensten van familie en vrienden, vanaf 2006 kwamen de eerst leerling banketbakkers in dienst Kay en Patrick welke nog steeds werkzaam zijn bij Christian. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een fantastisch team van 21 medewerkers van de Patisserie , winkel, bezorging en weekendhulpen. Daarnaast zijn we ook bijna 20 jaar leerbedrijf en hebben menig vakman en vakvrouw het vak mogen leren en mochten we verschillende winnaars van vak wedstrijden begeleiden in hun wedstrijden met als grootste prestatie van Ginger deelname aan de World Skills. Dit maakt je als leerbedrijf super Trots!

Waar kijk je op terug naar 25 jaar Christian;

Iedere dag weer klanten laten genieten van de producten die we mogen maken, innoveren met nieuwe smaken en combinatie, gebruik maken van nieuwe technieken, innovatie en ontdekkingen. Kortom het mooiste vak en ambacht wat ik me kan bedenken. Natuurlijk is het ook een groot geschenk als je dit mag doen met een fantastisch team gemotiveerde vakmensen en dan ook nog jonge vaklieden mag op leiden.

Zo werden de eerste Osse bonbons geïntroduceerd “Hertogin Johanna bonbon” ter gelegenheid van Oss 600 jaar stad, maakte we de Louis de Bourbon bonbon en vond de Osse Trotse zijn gestalte wat nog steeds ons meest verkochte product is. Maar niet te vermeiden ook de Osse Kopjes. Ook denken we hierbij aan de toekomst en zal ter gelegenheid van Oss 625 jaar stad de Hertogin Johanna bonbon vernieuwd en introduceren we Het Zwaard van Oss.

Ook in onze patisserie blijven we innoveren en creëren om de mooiste en lekkerste producten te maken. In 2000 zijn we van start gegaan met het maken van mini gebakjes omdat de ruimte in de winkel in de Galerij te klein was, een stukje assortiment was we nog steeds vervaardigen en blijven vernieuwen zoals bv. Petit francaise en straks met de feestdagen de ronde eclair parade. In de patisserie aan Terwaenen waar ook de productie vanuit de winkel te bewonderen is, maken we van koekjes en zoutjes tot aan desserttaartjes alles zelf. Dat vraagt om vakmanschap, passie en creativiteit wat we nog steeds aan onze lekkernijen willen meegeven.

Ook na 25 jaar blijf je Genieten!